Ágaprítás - XII. kerület - Regisztráció 2018. ősz

A Hegyvidéki Zöld Iroda lakossági akciójára, az ingyenes ágaprítási programra az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni! 

Az akció keretében a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája által megbízott vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.

Az apríték a darálást követően helyben marad, így helyben felhasználható, hasznosítható (talajtakarás, komposztálás).

A szolgáltatás a XII. kerületi lakosok számára ingyenes az alábbi feltételekkel:

 • A szolgáltatás igénybevétele előzetes regisztrációhoz kötött!
 • Egy címen egy regisztráció adható le.
 • Regisztrált címenként max. 10 m3 zöldhulladék (kb. 3 m széles, 3 m hosszú, 1,5m magas halom ágak, gallyak) aprítása biztosított .
 • Az apríték elszállítására nincs lehetőség, ezért a szolgáltatást csak azok vegyék igénybe, akik az aprítékot fel tudják használni (komposztáláshoz, talajtakarásra).

Az ágaprítási szolgáltatáshoz az ágakat, gallyakat az alábbiak szerint kérjük előkészíteni:

 • Frissen (egy évnél nem régebben) vágott, maximum 20 cm átmérőjű, szennyeződéstől mentes gallyak és ágak készíthetők össze.
 • A levágott ágakat és gallyakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezve kell előkészíteni.
 • Hosszában nem kell a gallyakat elvágni, darabolni (a nagyobb, egyben lévő ágakat könnyebb az aprítógépbe behelyezni).
 • Az egyberendezett ágakat és gallyakat nem kell összekötni.
 • Az előkészített ágakat és gallyakat a regisztráció során megjelölt időpontban a vállalkozó részére át kell adni (azokat a közterületre nem lehet kihelyezni).
 • Amennyiben az aprítás nem az ingatlan területén történik, az aprítékot a darálást követően mihamarabb be kell hordani a közterületről a magánterületre.

Az apríték felhasználásának lehetőségei és előnyei:

 • Komposztálható: kb. egy éven belül humusz keletkezik belőle.
 • Talajtakarásra használható: nem engedi kiszáradni a talajt, gátolja a gyomnövények elszaporodását, bomlás során tápanyaggal látja el a növényeket.

Az igénybejelentés beküldéséről - az Ön által megadott e-mail címre - automatikus válaszlevelet kap, amennyiben hiánytalanul kitölti a mezőket! Ha 1 órán belül nem érkezik meg ez a levél, akkor az igénybejelentése sikertelen! Ez esetben, kérjük, próbálja újra vagy jelezze nekünk a hibát a (+36-30) 544-8778-as számon!

 
1 Kezdet 2 Kész
Jelentkező adatai
+361
7 db szám egybeírva Kérjük, az alábbi formátumban adja meg vezetékes telefonszámát előhívó és körzetszám nélkül: 2345678 (CSAK 7 db számjegy szünet és kötőjel nélkül). Ha nincs vezetékes telefonja, akkor kérjük, a következő számot írja be a mezőbe: 1000000.
+36
körzetszám, telefonszám – 9 db szám egybeírva. Kérjük, az alábbi formátumban adja meg mobil telefonszámát körzetszámmal, ország előhívó nélkül: 305448778 (CSAK 9 db számjegy, szünet és kötőjel nélkül). Ha nincs mobiltelefonja, akkor kérjük, a következő számot írja be a mezőbe: 201000000.
Kérjük, létező e-mail címet adjon meg és ellenőrizze, hogy pontosan adta-e meg, ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot, nem kapja meg a visszaigazolást és a további értesítéseket.
Ágaprítás helyszíne
1121 – 1129, az irányítószám megadása után kattintson a házszám mezőbe (vagy nyomjon tabulátor billentyűt), ekkor megjelenik egy legördülő menü, amelyből választhat utcát. Ha nem találja az utcáját jelöljön meg egy közeli címet és kérjük, hogy a megjegyzésben ezt jelezze!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
Válasszon a legördülő listából!
A kerten belüli aprításhoz minimum 220 cm széles kapubeálló szükséges, továbbá elegendő hely a teherautó ráfordulásához.
Kapcsolattartó
Abban az esetben, ha a megrendelő nem tartózkodik a helyszínen az aprítás idején.
Ágaprítási információk
Azok a választható időpontok, amelyek előtt a pont erősebb szürkén jelenik meg.
Kérjük, válasszon a fenti időpontok közül, hogy melyik napra kéri az ágaprítási szolgáltatást. A szolgáltatás elvégzésére az adott napon 8.00 és 15.30 óra között kerül sor!
Az aprítandó anyag várható mennyisége
Kérjük, hogy az aprításra várom ághalom paramétereit pontosan - lemérve! - adja meg, mert csak így tarthatóak a szolgáltatás elvégzésére kiválasztott időpontok! Segítő közreműködését köszönjük! Tört értéket is megadhat pl.: 1,5 (egy tizedes pontosság elegendő).
méter
méter
méter
Ha becsült értéket ad meg, kérjük, gondolja át, hogy maximum saját magasságáig tud kényelmesen felpakolni egy halmot.
Előkészítés
Az ágaprítási szolgáltatáshoz az ágakat, gallyakat az alábbiak szerint kérjük előkészíteni: Csak frissen (egy évnél nem régebben) vágott, maximum 20 cm átmérőjű, szennyeződéstől mentes gallyak és ágak készíthetők össze. A levágott ágakat és gallyakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezve kell előkészíteni. Hosszában nem kell a gallyakat elvágni, darabolni (a nagyobb, egyben lévő ágakat könnyebb az aprítógépbe behelyezni). Az egyberendezett ágakat és gallyakat nem kell összekötni. Az előkészített ágakat és gallyakat a regisztráció során megjelölt időpontban a vállalkozó részére át kell adni (azokat a közterületre nem lehet kihelyezni). Amennyiben az aprítás nem az ingatlan területén történik, az aprítékot a darálást követően mihamarabb be kell hordani a közterületről a magánterületre.
Az apríték kezelése
Az aprítás során a kiindulási anyag kb. hatodára esik össze! Pl: Ha az aprításra váró anyag paraméterei: 3m x 2m x 1m, azaz 6 laza köbméter, akkor a keletkező apríték kb. 1 köbméter
Hozzájárulás
Kizárólag a Hegyvidéki ágaprítási szolgáltatás lebonyolítása során.