Ágaprítási szolgáltatás a II. kerületben - 2016. tavasz

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni!

A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt vagy kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül!

Az előző évek tapasztalatai alapján a szolgáltatás rendje ebben az évben megváltozik! Nem a vállalkozó próbálja majd utolérni a jelentkezőket, hanem a jelentkezőknek - két körben - kell az előre megjelölt időpontok közül választania vagy a vállalkozót – időpont egyeztetés céljából – felhívnia!

Az ingyenes ágaprítási szolgáltatásra 2016. április 24-én lejárt a jelentkezési határidő!