Ágaprítási szolgáltatás a II. kerületben - 2017. ősz

Idén ősszel is lehet jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatására. A Polgármesteri Hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat. A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani!

A rendelkezésre álló forrás kimerült, minden időpont betelt, ezért már csak várólistára lehet jelentkezni!
Amennyiben még az ősz folyamán sikerül pénzt átcsoportosítani erre a szolgáltatásra, akkor a várólistán lévőket értesítjük a lehetséges időpontokról. Ha az átcsoportosítást nem sikerül megvalósítani, akkor a tavaszi akcióról küldünk majd értesítést. 

Jelentkezni és időpontot választani 2017. OKTÓBER 2-IG lehet elsősorban online egy formanyomtatvány kitöltésével, illetve postai levél útján!

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül!

A jelentkezők a jelentkezési- és a regisztrációs űrlap kitöltésekor automatikus válaszlevélben részletes tájékoztatást kapnak. Amennyiben ez a visszaigazoló e-mail nem érkezik meg egy órán belül, akkor a jelentkezés sikertelen, ezért kérjük, ismételje meg.

VÁRÓLISTÁRA JELENTKEZÉS - ÁGAPRÍTÁS - 2017. ŐSZ