Aprítékolás - Újbuda - Regisztráció 2018. ősz

A házaknál történő aprítékolás rendszere némileg megváltozik, ugyanis Újbuda Önkormányzata szeretné, ha minél több szerves anyag maradna helyben és hasznosulna a kertekben. Az aprítékolási akcióra október 28. és december 5. között kerül sor. 

A szolgáltatás minden újbudai lakos számára ingyenes az alábbi feltételekkel:

 • Előzetes regisztráció szükséges!
 • Egy címmel egy regisztráció adható le.
 • Regisztrált címenként max. 5 m3 zöldhulladék (kb. 2 m széles, 2 m hosszú, 1,2 m magas halom ágak, gallyak) aprítása biztosított.

Hová kell kihelyezni a gallyakat?

 • Az aprítandó gallyakat az ingatlan elé kell kikészíteni, az alábbi, kerületrészeknél feltüntetett napon, úgy, hogy azok a gyalogos és gépjármű közlekedést ne akadályozzák. Amennyiben az ingatlana környezetében lévő közterület jellege miatt nem tudja kihelyezni az ágakat, kérjük ezt a megjegyzés rovatban jelezze.
 • Az idő előtti hulladék kirakás szabálysértésnek minősül!
 • A teherautónak és az aprítógépnek 12 méter hosszú, vagyis három személyautónyi hely biztosítása szükséges.
 • A meghirdetett időpontnál később kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!

Az aprítékolási szolgáltatáshoz az ágakat, gallyakat az alábbiak szerint kérjük előkészíteni:

 • Maximum 15 cm átmérőjű, szennyeződésektől mentes gallyak aprítékolhatók,
 • amelyeket nem kell összekötni,
 • sem feldarabolni,
 • csupán a vastagabb végükkel egy irányba rendezni.
 • A gép füvet, falevelet nem tud aprítékolni, kivéve a gallyakon, ágakon található leveleket.

Mikor végzik el a munkát?

 • A visszaigazolt regisztráció alapján a szolgáltatást végző vállalkozó az ágak kihelyezését követő napon 8.00 és 15.30 óra között fogja elvégezni az aprítékolást, ha az időjárási viszonyok is lehetővé teszik a munkát aznap.

Meddig lehet jelentkezni?

Az adatok feldolgozása és az aprítékolás előkészítése érdekében körzetenként az ágak kikészítésének dátuma előtt 2 nappal lezárjuk a jelentkezést az alábbiak szerint:

 • Kelenföld 1. (Hamzsabégi út - Etele út - Fehérvári út közti terület) - 2018. október 26. péntek 12 óráig
 • Kelenföld 2. (Hengermalom út – Fehérvári út – Hamzsabégi út – Duna közti terület) - 2018. október 28. vasárnap 18 óráig
 • Albertfalva 1. (Etele út – Fehérvári út – Andor utca - vasút által határolt terület) -  2018. november 2. péntek 12 óráig
 • Albertfalva 2. (Andor utca – Fehérvári út – vasút által határolt terület) - 2018. november 4. vasárnap 18 óráig
 • Albertfalva 3. (Hengermalom út – Fehérvári út – Duna által határolt terület) - 2018. november 6. kedd 18 óráig
 • Őrmező, Dobogó - 2018. november 9. péntek 12 óráig
 • Kelenvölgy - 2018. november 11. vasárnap 18 óráig
 • Péterhegy - 2018. november 13. kedd 18 óráig
 • Gazdagrét, Madárhegy, Pösingemajor - 2018. november 16. péntek 12 óráig
 • Sasad 1. (Rétköz utca - Sasadi út közti terület) - 2018. november 18. vasárnap 18 óráig
 • Sasad 2. (Sasadi út - Dayka Gábor utca közti terület) - 2018. november 23. péntek 12 óráig
 • Sashegy - 2018. november 26. hétfő 18 óráig
 • Szentimreváros - 2018. november 30. péntek 12 óráig
 • Gellérthegy - 2018. december 3. hétfő 18 óráig

A regisztráció beküldéséről automatikus válaszlevelet küld az oldal. Ha ez egy órán belül nem érkezik meg a megadott e-mail címre, akkor az igénybejelentés sikertelen. Ez esetben próbálja újra, vagy jelezze a hibát munkaidőben a 06-30/544-8778-as telefonszámon.

A *-gal jelölt mezők kitöltése mindenképpen szükséges, ha valamelyik kimarad, akkor a regisztrációt nem fogadja a rendszer!

 
1 Kezdet 2 Kész
Jelentkező adatai
+361
7 db szám egybeírva Kérjük, az alábbi formátumban adja meg vezetékes telefonszámát előhívó és körzetszám nélkül: 2345678 (CSAK 7 db számjegy szünet és kötőjel nélkül). Ha nincs vezetékes telefonja, akkor kérjük, a következő számot írja be a mezőbe: 1000000.
+36
körzetszám, telefonszám – 9 db szám egybeírva. Kérjük, az alábbi formátumban adja meg mobil telefonszámát körzetszámmal, ország előhívó nélkül: 305448778 (CSAK 9 db számjegy, szünet és kötőjel nélkül). Ha nincs mobiltelefonja, akkor kérjük, a következő számot írja be a mezőbe: 201000000.
Kérjük, létező e-mail címet adjon meg és ellenőrizze, hogy pontosan adta-e meg, ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot, nem kapja meg a visszaigazolást és a további értesítéseket.
Ágaprítás helyszíne
Válasszon a listából, ezután a cím alatt megjelenik meg az ágak kikészítésének időpontja!
Cím
KELENFÖLD 1. (Hamzsabégi út - Etele út - Fehérvári út közti terület)
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. OKTÓBER 28. VASÁRNAP. Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
KELENFÖLD 2. (Hengermalom út – Fehérvári út – Hamzsabégi út – Duna közti terület)
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. OKTÓBER 30. KEDD Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
ALBERTFALVA 1. (Etele út - Fehérvári út - Andor utca - vasút által határolt terüle
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 4. VASÁRNAP Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
ALBERTFALVA 2. (Andor utca – Fehérvári út – vasút közti terület)
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 6. KEDD Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
ALBERTFALVA 3. (Hengermalom út – Fehérvári út – Duna által határolt terület)
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 8. CSÜTÖRTÖK Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
ŐRMEZŐ, DOBOGÓ
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 11. VASÁRNAP Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
KELENVÖLGY
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 13. KEDD Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
PÉTERHEGY
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 15. CSÜTÖRTÖK Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
GAZDAGRÉT, MADÁRHEGY, PÖSINGERMAJOR
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 18. VASÁRNAP Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
SASAD 1. (Rétköz utca - Sasadi út közti terület)
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 20. KEDD Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
SASAD 2. (Sasadi út - Dayka Gábor utca közti terület)
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 25. VASÁRNAP Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
SASHEGY
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. NOVEMBER 28. SZERDA Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
SZENTIMREVÁROS, LÁGYMÁNYOS
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. DECEMBER 2. VASÁRNAP Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
GELLÉRTHEGY
Amennyiben jelentkezéséről megkapta a visszaigazoló e-mailt, akkor az alábbi napon kell kikészíteni az ágakat: 2018. DECEMBER 5. SZERDA Ellenkező esetben a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani!
Ágaprítási információk
Az aprítandó anyag várható mennyisége
Az ingyenes aprítékolási szolgáltatás keretében regisztrált címenként max. 5 m3 zöldhulladék (kb. 2 m széles, 2,5 m hosszú, 1 m magas kupac) aprítása biztosított. Kérjük, hogy az aprítékolásra váró ághalom paramétereit pontosan - lemérve! - adja meg, mert csak így tarthatóak a szolgáltatás elvégzésére kiválasztott időpontok! Segítő közreműködését köszönjük! Tört értéket is megadhat pl.: 1,5 (egy tizedes pontosság elegendő).
méter
méter
méter
Ha becsült értéket ad meg, kérjük, gondolja át, hogy maximum saját magasságáig tud kényelmesen felpakolni egy halmot.
A kerten belüli aprítékoláshoz minimum 300 cm széles kapubeálló szükséges, továbbá elegendő hely a teherautó ráfordulásához. Ha a ház előtt kéri az aprítást, akkor 12 méter (3 személyautónyi) helyet kell biztosítani a teherautónak és az aprítógépnek.
Előkészítés
Az aprítékolási szolgáltatáshoz az ágakat, gallyakat az alábbiak szerint kérjük előkészíteni: Maximum 15 cm átmérőjű, szennyeződésektől mentes gallyak aprítékolhatók, amelyeket nem kell összekötni, sem feldarabolni, csupán a vastagabb végükkel egy irányba rendezni. A gép füvet, falevelet nem tud aprítékolni, kivéve a gallyakon, ágakon található leveleket.
Az apríték kezelése
Az aprítékolás során a kiindulási anyag kb. hatodára esik össze! Pl: Ha az aprítékolásra váró anyag paraméterei: 3m x 2m x 1m, azaz 6 laza köbméter, akkor a keletkező apríték kb. 1 köbméter
Kizárólag az Újbudai aprítékolási akció lebonyolítása során.