Komposztáló keretek átadása a Hegyvidéki Önkormányzatnál

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöldfelület, kert övezi, melyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír, üveg, fém és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

A Hegyvidéki Önkormányzat az idei évben is szeretné támogatni azokat a kerületi kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Az Önkormányzat idén 
200 db komposztáló keret 
átvételére biztosít lehetőséget.

A komposztáló eszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztáló keretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett XII. kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség.

Amennyiben a fent említett lehetőség felkeltette érdeklődését, akkor itt tud jelentkezni és időpontot választani a komposztáló átvételére: 

  • Hegyvidéki Komposztáló Keret Átadás - regisztráció,

valamint személyesen a Hegyvidéki Zöld Irodában (Kiss János altábornagy utca 43-45. földszinti iroda) is jelentkezhet 2017. október 24. 20 óráig.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudják biztosítani.

A komposztáló eszközök átvételére egy kb. 60 perces oktatást követően van lehetőség.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

  • 2017. október 25-én (szerdán) 16:00 és 17:00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon, 1126 Budapest, Böszörményi út 34/A.
  • 2017. október 26-án (csütörtökön) 16:00 és 17:00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon, 1126 Budapest, Böszörményi út 34/A.

Az akcióval kapcsolatban további információ a 06/30-544-8778 telefonszámon kapható.